De Vlaamse Harten

Hart voor theater

Vorige producties

Voorstelling 2020 (geannuleerd)

Voorstelling 2019

Promofilmpje gemaakt door Eddy Van Acker (Bolderick Videoproducties)  voor Temse TV

Tel. 0468 16 35 38

Voorstelling 2018

Promofilmpje gemaakt door Eddy Van Acker (Bolderick Videoproducties)  voor Temse TV

Tel. 0468 16 35 38

Voorstelling 2017

Filmpje gemaakt door TemseTV.

Cast:

Vera Neeus, Dorien Faems, Gratienne Keymeulen, Filip Huyben, William Rottier, Peter Boonen.


Korte inhoud:

Oud worden is een zegen, of zo zou het althans moeten zijn. Met een flinke portie gezondheid en geluk kan dit inderdaad een verdiende beloning zijn van een leven van werken, dagdagelijkse zorgen, opvoeding van kinderen en van vergaren en als het kon liefst een beetje sparen.

Al is de realiteit soms heel wat anders want ook al waren er de ouders voor hun kinderen, de kinderen zijn er niet altijd voor hun ouders... natuurlijk ook deels een gevolg van het drukke, jachtige leven dat ons soms gewild, maar in vele gevallen ook ongewild te beurt valt.

Gilbert, een man die nog bruist van leven, rad van tong is en vooral niet bij de ou- deren wil gerekend worden kan er van meespreken. Na een leven van pure na- tuur, koeienvlaaien, koebeesten en koeienmelk moet hij door het toedoen van zijn kinderen de poort van zijn “erf” achter zich toeslaan. Een oud volksspreekwoord is nog steeds een waarheid als een koe, een oude boom verplant men niet, vooral niet als zijn wortels nog geen verzorging behoeven!

Voorstelling 2016

Voorstelling 2015

Voorstelling 2014

Voorstellingen 2013

Voorstellingen 2012

Casanova

24, 25, 30, 31 maart & 1 april 2012

Auteur: Julia Engelen / Regie: Alain De Meyer

Juan Van Cassabra, vrijgezel en vrouwenversierder, wordt in zijn bedrijf verkozen tot manager van het jaar. Een heuglijk feit, ware het niet dat hij voor een fotoreportage, die over hem gemaakt zal worden, een vrouw nodig heeft. Ondanks het feit dat hij er drie vriendinnen op nahoudt, kiest hij voor de vrouw van de onderbuur Teddy. Deze komt echter niet direct naar huis en de fotograaf is er al om foto’s te nemen van het gelukkige echtpaar. Teddy verkleedt zich dan maar als vrouw. Natuurlijk, uitgerekend deze avond, komen de drie vriendinnen van Juan aanzetten, alsook Miep de vrouw van Teddy, die wanhopig haar man zoekt. Ook de directeur komt zijn nieuwste manager van het jaar een bezoekje brengen. Juan probeert wanhopig zijn dames uit de flat te krijgen, terwijl hij de gelukkige echtgenoot speelt. Benny, de taxichauffeur wil wel helpen, maar valt voor één van de dames. Uiteindelijk trekt de casanova aan het kortste eind en wordt Teddy gelukkig verenigd met zijn vrouwtje Miep.

Voorstellingen 2011

Kerstmis in herberg “ de Molenaar”

9-10 & 11 december 2011

Auteur: Ghyslain Debray/regie: Alain De Meyer

Een volks toneelspel dat zich afspeelt tijdens de kerstdagen, verspreidt over enkele jaren. Frans en Alice, de uitbaters van herberg 'De Molenaar' hebben een zoon en een dochter die beide een relatie hebben en beslissen om te gaan samenwonen tegen de wil van Frans. Wanneer ze dan ook samen beslissen om naar het buitenland te emigreren, blijven Frans, Alice en Melanie, de inwonende moeder, verdrietig achter.

Oma Melanie leeft in haar eigen wereldje met haar boekjes en haar koekjes, maar is ze wel echt afwezig??? Frans en Alice hebben het moeilijk met deze situatie, maar gelukkig kunnen ze rekenen op de steun van hun vaste klanten. Jaak, de buurman, zorgt voor een aangename verrassing voor iedereen, de kaarters proberen Frans steeds op te beuren, en Ciska, de facteur, springt regelmatig binnen voor haar zogeheten 'dagschotel'.

Ieder op zich heeft echter wel zijn of haar geheimen en gebreken, en ieder gaat daarme om op zijn of haar manier. De ene keer gaat het er vrolijk aan toe en de andere keer staan ze met getrokken messen tegenover elkaar. Voeg daar nog een drie vrolijke koningen aan toe en volgende vragen. Komen de kinderen nog naar huis? Of is er enkel nog telefonisch contact? Wel, dat komt u allemaal te weten tijdens onze voorstellingen.

 

Voorstelling 2010

Voorstellingen 2009

Voorstelling 2008

go back to the top