De Vlaamse Harten

Hart voor theater

 

Woordje van de regisseur: Alain De Meyer

Beste toneelliefhebber,


Ik ben geboren te Temse op 25 mei 1969 op pinksterzondag rond 15:00 uur, als oudste van een gezin met 4 jongens. 

Als er in ’t school een toneeltje werd gedaan, was ik er als de kippen bij om hieraan mee te werken. 

Zo heb ik als zesjarige voor het schooltoneel een meisje moeten spelen en vermits ik een nichtje heb die in hetzelfde jaar als ik geboren ben, kon ik van haar een rok en blouse lenen.

Ook in de humaniora bleef dat nog zo. Op 17 jarige leeftijd ben ik dan in contact gekomen met het amateurtoneel.
Via mensen die bij ons in de zaak kwamen, ben ik dan gaan helpen om podiums op te bouwen en weer af te breken bij Oberon in Temse.
Als 20 jarige ben ik dan als geluids- en belichtingsmedewerker in het miniatuurtheater van Temse terecht gekomen.
De passie groeide met de jaren en ook daar heb ik mijn allereerste stappen op het podium gezet als figurant.

Toen wij met ons gezin in Tielrode waren gaan wonen, eind jaren 80 in de tramhalte, kwam ik in contact met het cultuurleven van Tielrode en heb me daar dan aangesloten bij de KWB en ben zo recreatief gaan volleyballen.
Zo zijn enkele leden van “De Vlaamse Harten” op een dag bij de volleybal komen vragen of iemand een rolletje in hun toneel wou spelen in 1995.
Ze zochten namelijk een sportman, ik ben toen op die uitnodiging ingegaan, maar de rol van sportman was al aan iemand anders toegewezen.
Toch mocht ik een andere rol lezen, een roze ambtenaar van het ministerie, en ik mocht starten met de repetities van het stuk “Muis in de oven”, dat we gebracht hebben in het voorjaar van 1996.
Dit wil zeggen dat nu 20 jaar geleden mijn toneelcarrière in Tielrode echt van start is gegaan.

Van 1996 tem 2005 heb ik dan in elk toneelstuk meegespeeld, om dan een rustpauze in te lassen van enkele jaren. In die rustpauze heb ik toen wat bijgestudeerd voor mijn werk en heb ik ook mijn eerste toneelopleidingen gevolgd.
Zo ben ik in contact gekomen met "Wisper" waar ik ondertussen al enkele opleidingen heb genoten, zelfs in het buitenland: deurenkomedies, comedy en coaching. Maar ook bij open-doek heb ik een cursus coaching gevolgd alsook de cursus “acteren is meer dan tekst alleen”.


In december 2008 ben ik dan terug in Tielrode afgezakt om naar “Opal’s beste vrienden” te gaan kijken en daar hebben oudgedienden mij toen aangesproken of ik het zag zitten om opnieuw bij hen op de planken te gaan staan.
Zodoende heb ik van 2009 tot op heden meegewerkt aan elke productie, zowel als acteur en/of regisseur.
Als regisseur heb ik mijn eerst productie geleid in december 2011 met het stuk “Kerstmis in herberg de Molenaar”.
Ondertussen staat de teller al op zeven wat regie’ s betreft bij “De Vlaamse Harten”. Het tempo van opeenvolging van de verschillende producties lag de laatste jaren iets te hoog voor onze medewerkers en daarom besluiten wij dan ook om voorlopig terug te gaan naar één productie per speeljaar.
Sinds een tweetal jaar ben ik dan ook actief als voorzitter van onze vereniging, wat wel wat extra werk met zich meebrengt.


Hoe zie ik de toekomst van onze vereniging?


Toneel is een echte passie voor mij en zodoende zal ik dan ook alles in het werk stellen om zo lang mogelijk met deze groep verder te gaan.
Ook al is ons podium niet van de grootste, toch voelen wij een goede sfeer in ’t Gildehuis. Wij hopen dan ook dat wij nog vele jaren op ons knus podium kunnen aantreden voor jullie.
Zoals eerder al eens gemeld is zijn er wel plannen om in april 2018 een weekend op te treden in het cultureel centrum “De Roxy” in Temse.
Dit naar aanleiding van ons 25 jarig jubileum en in samenwerking met de dienst cultuur van Temse.


Verder wil ik alle mensen bedanken die gedurende al die jaren in mij geloofd hebben. De mensen die mij blijven steunen hebben, in goede en kwade dagen.
En alle mensen die trouw zijn komen kijken naar onze optredens.
Want wat is een acteur zonder publiek? Niets, noppes, een dikke nul.


Iedereen kan ons blijven volgen op onze website: www.devlaamseharten.webs.com of via facebook.


Ik wil jullie al meegeven dat wij in 2016 de eerste twee weekends van maart onze volgende productie zullen brengen in zaal ’t Gildehuis te Tielrode.
Vanaf begin januari kan u kaarten bestellen voor één van onze opvoeringen.


Als laatste wil ik een oproep doen naar mensen die onze technische ploeg zouden willen komen versterken of die het zien zitten om achter de schermen mee te werken aan onze komende producties.


Geniet van onze voorstelling en wij wensen jullie alvast prettige Paasdagen toe. 


Wij houden jullie op de hoogte en hopen jullie de komende jaren te mogen blijven vermaken.Groetjes,

Alain

go back to the top